Program

Höstens program 2021


Höstens program kan komma att ställas in och ändras med kort varsel beroende på hur utvecklingen ser ut med den pågående pandemin och smittspridningen.


SOCKENRESA i Gestad socken, lördag 18 september


Vi åker i egna bilar med start vid Tingshuset i Mellerud klockan 9.00 för samåkning.

Mellan 9.30 och 10.30 besöker vi Gestad kyrka, där kyrkoherde Thomas Holmström dels berättar om kyrkan, dels om Gestad socken i stort.


Sedan fortsätter vi till Lövås, Murängen och Roos grav, där Magnus Larsson guidar oss. Vi passar också på att inta medhavd fika då.

Omkring 12.30 i fortsätter vi till Sikhall tillsammans med Magnus Larsson. Där bjuder föreningen på lunch – sallad, bröd och dricka.


(Blir det tid över, kan vi göra en avstickare till Timmerviks kyrka, men det bestämmer vi på plats då!)


Vi avslutar resan på Granbacken vid två-tiden och någon timme framåt. Allan Sahlbom från Gestads hembygdsförening visar oss runt och det kommer att finnas möjlighet att få köpa nykokt kaffe och smörgås för 50 kr.

När vi känner för det eller omkring halv fyra så åker vi hem.


Anmälan till resan sker till info(at)dahlrot.se senast 10 september. 

Meddela eventuella allergier och om du önskar samåkning i samband med anmälan.RENSKRIVNING AV DOMBÖCKER


Arbetet fortsätter under hösten 2021 och intresserade är välkomna att ansluta till arbetsgruppen. I början får man hjälp med att läsa de handskrivna texterna, tills man klarar det mesta på egen hand.


Anmälan sker till info(at)mellerudsmuseum.com.Ingen deltagaravgift.

Arbetet sker i samarbete med Mellerud-Holm-Järns Hembygdsförening. ARKIVENS DAG lördagen 13 november


Dagen är under planering och arrangeras tillsammans med Mellerud-Holm-Järns Hembygdsförening.


Eventuellt kommer det vara två föredrag med inriktning domböcker. I ett av dessa ”Ur domböcker från omkring 1740” presenterar Ingvar Lisius ett axplock av människoöden som han har stött på under arbetet med att transkribera domböcker.


Programmet för dagen presenteras på denna webbsida när detaljerna är klara.


De medlemmar som har lämnat sin e-postadress till föreningen får även uppdateringar via e-post. Vill du lämna din e-postadress? info(at)dahlrot.seLadda ner höstens program här!Med reservation för eventuella ändringar!

Medlemsträffar på Melleruds museum


12 oktober
17.00 – 20.00

Värdar:
Susanne Sambia och
Ingvar Lisius9 november
17.00 – 20.00
Värdar:
Ingela Holmgren Gerdén och Monica KochFika kommer att finnas att köpa för 20: -Värdarna kommer att ha visir. Munskydd och handsprit finns på plats.

För att kunna hålla avstånd bör vi vara max 7 deltagare baserat på antal datorer som finns på museet. Har man egen dator med sig kan det beredas ett par platser för det.